sâmbătă, 11 februarie 2012

Unitatea de masura a nesimtirii



In timpul virulentei campanii de discreditare a fostilor militari, ce a precedat amputarea pensiilor acestora, ex-premierul Emil Boc a cuantificat limita de jos a nesimtirii la suma de 3000 de lei, adica 30 de milioane, pe stil vechi.
Mai exact, profesorul de drept neconstitutional si premier de fatada al Romaniei, s-a referit in multiple ocazii la “pensiile nesimtite” ale unora, precizand, in acelasi timp, ca nu vor fi reduse cele mai mici de 3000 lei. Implicit, rezulta ca cele ce depaseau aceasta limita erau pensii nesimtite, iar beneficiarii acestora, la randul lor, niste nesimtiti, ca doar cum altfel, dupa logica domniei sale, puteau fi numiti cei care, lunar, papau cu nonsalanta mai mult de 30 milioane din bani publici. Lasand la o parte faptul ca banii acestia nu erau chiar publici, din moment ce proveneau din contributiile nesimtitilor, contributii despre care, pentru asi atinge scopul, Boc si acolitii sai minteau cu nerusinare ca nu au existat.
Iata ca acum pensiile militarilor au fost revizuite, pe baza documentelor existente in arhive, iar Boc si trepadusii sai au fost nevoiti sa inghita broscoiul despre care vorbea candva portocaliul bistritean ce-si spune oltean, constatand ca militarii chiar au contribuit la fondul de pensii. Ba chiar au contribuit cu destula larghete, putem spune, deoarece, dupa cum declara generalul-izmana, mafiot reciclat si partener de guvernare al bocilor, numarul nesimtitilor ce trebuie sa primeasca mai mult de 3000 de lei lunar, a crescut considerabil.
Cu tupeul si nesimtirea (reala, de data asta) ce-i caracterizeaza pe portocalii, Visan, Popoviciu si celelalte vuvuzele PD-Lachiste au aparut iar pe sticla, laudandu-se ca au marit peste 90% din totalul pensiilor militare, facand uitat faptul ca pana mai ieri proclamau cu tarie necesitatea reducerii acestora.
In editia de sambata, 11 februarie curent, jurnalistii de la Cotidianul dezvaluie ca in cei peste trei ani in care a condus Guvernul Romaniei, piticul (atat la statura cat si la fapte) de la Cluj a reusit sa-si achite leasingul la autoturism si sa.puna la ciorap, totodata, peste 50 000 de lei. Potrivit propriei declaratii de avere, completate in ziua demisiei, in anul 2011 piticul a incasat, ca salariu, suma de 64 000 lei, la care se adauga 5 334 capatati pentru prestatia la lopata din ultimele zile ale gloriosului sau mandat (conform perceptiei sale deformate).
Facand o medie, nu putem sa nu observam ca salariul lunar al domnului Boc, platit chiar din bani publici de data asta, nu din contributii anterioare, s-a situat mult mai sus pe scala nesimtirii, fata de pragul minim de 3000 lei, fixat cu generozitate de domnia sa.
Amintindu-mi de un banc din vremea lui Ceausescu, potrivit caruia unitatea de masura a prostiei era tianul, cu multiplii si submultiplii sai (…militianul,etc.), pentru a onora cum se cuvine amintirea fostului nostru premier, propun ca unitatea de masura a nesimtirii sa fie bocul.
Am putea astfel sa afirmam cu lejeritate ca, in timpul mandatului sau, nesimtirea fostului premier nu a depasit doi boci.

Iancu BATA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu