luni, 5 martie 2012

Un Gust lipsit de... gust


Precum rahatul lasat in soare, pe tapsan, portocalii si-au schimbat ieri culoarea, inverzindu-se, cred eu, nu atat de oftica vazand rezultatele sondajelor care reflecta increderea din ce in ce mai scazuta cu care-i crediteaza alegatorii, cat pentru a-i prosti pe cei vaduviti de subtilitate ori mai slabi la intelect.
Tot ieri, obisnuiti sa tot linga unde au scuipat, dupa cum scria un renumit jurnalist referindu-se la racolarile lui Oprea, Melescanu si alti asemenea lor, pedelistii l-au reevaluat, primindu-l cu fast in randurile lor, pe unul care ”i-a injurat din toti bosogii si matinal si la ora de varf”, dupa opinia unui cunoscut editorialist oltean.
Anuntul a fost facut intr-o conferinta de presa de presedintele PD-L Craiova, in cadrul careia deputatul Florentin Balosin Gust, caci despre el este vorba, a recunoscut ca trecerea sa in cateva luni de la PSD la PC si acum la PD-L “pare o chestiune de traseism politic”. Totodata, a precizat ca se simte foarte bine si nu are nici o remuscare morala. “Cât timp nu am furat, cât timp asupra mea nu planează suspiciuni de corupţie, eu sunt un politician liber şi cred că în politica românească se mai poate schimba ceva“ a spus finul lui Mircea Geoana.
Nu este adevarat ceea ce spuneti domnule Balosin Gust. Santeti un mincinos de duzina.
Actul dumneavoastra nu doar „pare o chestiune de traseism politic”, ci chiar este traseism politic. Iar in ceea ce priveste politicianul liber care pretindeti ca santeti, domnule Balosin Gust, eu, in calitatea mea de alegator, va spun ca nu santeti liber. Nu va neg dreptul la libertate ca individ, va neg dreptul la libertate ca politician. Vi se incredintase un mandat din limitele caruia ati iesit. Nu toti alegatorii si-au vandut votul pe galeti portocalii, domnule deputat Balosin Gust, sau pe pungi cu faina, zahar si ce-or mai fi pus acolo politicienii care au cumparat voturi cu banii lor murdari. Multi v-au votat liber, in cunostinta de cauza, pentru ca erati candidatul unui partid de stanga si ei au convingeri de stanga, domnule Balosin Gust. Si dumneavoastra nu aveti libertatea sa le tradati increderea acestor oameni.
Gestul pe care tocmai l-ati facut, trecand de la stanga la dreapta fara nici o remuscare, dupa cum singur afirmati, defineste clar lipsa de caracter si moralitate.
In plus, va face sa aratati ca unul care alearga dupa ciolanul pe care cei din PSD si PC nu i l-au mai garantat, va face sa pareti doar un oportunist, nu un om cu convingeri politice, domnule Balosin Gust.
Cat despre a fi furat sau nu, parerea mea, care, ca orice parere, poate fi obiectiva ori subiectiva, este ca tocmai ati furat voturile acelor oameni care v-au ales pentru ca v-ati infatisat ca reprezentant al unui partid de stanga.
Va rog sa primiti expresia profundului meu dezgust, domnule Gust!

05.03.2012 Iancu BATA

2 comentarii:

  1. Acuma o luna si ceva, domnul Gust incerca sa racoleze oameni pentru noul partid al domnului Geoana, nasul sau de cununie. Spunea ceva despre o echipa noua, cu oameni noi, cu idei europene, ceva altfel decat actuala clasa politica. Vorbea frumos, cu patos, aproape convins de ceea ce spunea. Acuma a uitat de revolutia politica pe care o propaga, a uitat de nasul de cununie a uitat de partidele prin care s-a plimbat in speranta unei candidaturi la primarie. Acuma a realizat ca tot ce dorea sufletul sau neprihanit era PDL.Aici se simte implinit. Asa o fi. Nu poti pune o gloaba la un faeton.

    RăspundețiȘtergere
  2. La vorbe se pricep, nea Marine. Cu astea-i prostesc pe multi.

    RăspundețiȘtergere